PLNTS.com

PLNTS.com

PLNTS.com

Partners

Springbok

Jan-Willem Bobbink

Chiel Menthen

Funnelboost

Tweakwise​

Industrie

Retail

Plants

Diensten

Marketing

E-commerce

HR

Ik ben begin 2021 vol enthousiasme de uitdaging aangegaan om PLNTS.com te helpen groeien. Deze online winkel had grote ambities en ik zag meteen de potentie. PLNTS.com is ontstaan uit een afstudeerproject in 2018, gericht op de verkoop van babyplanten. De aanpak was meteen een succes, wat resulteerde in een explosieve groei. In 2021 stond de volgende groeifase voor de deur.

De uitdaging lag in het professionaliseren en uitbreiden van de marketingactiviteiten om verdere groei mogelijk te maken. Binnen 6 maanden is het marketingteam gegroeid van één medewerker naar zes medewerkers. Er is geïnvesteerd in contentmarketeers en een creatief team bestaande uit een fotograaf, stylist en designer. Het doel was om actief te worden op meerdere kanalen en de resultaten van onder andere SEO, e-mailmarketing en social media te verbeteren.

In oktober 2021 is er een nieuw Magento 2.0 headless e-commerce platform ontwikkeld, met een NextJS frontend. Dit nieuwe platform dient als solide basis om verdere groei te waarborgen. Tegelijkertijd is er een nieuw ERP- en WMS-systeem geïmplementeerd om een schaalbare situatie te creëren.

Op dit moment is de transitie van PLNTS.com in volle gang. We zien al positieve resultaten, maar we zijn ook benieuwd naar de impact op de langere termijn.

Optimalisatieplan —

Maturityscan

In januari 2021 ben ik gestart met een maturityscan voor PLNTS.com om effectieve en doelgerichte groei mogelijk te maken. Deze scan omvatte een grondig onderzoek naar verschillende disciplines, waaronder KPI’s, personeel, (online) marketing, IT/processen en assortiment.

Op basis van mijn gedegen onderzoek hebben we een roadmap opgesteld voor de komende 12 maanden. Deze roadmap biedt de organisatie stabiliteit en vertrouwen om te investeren in de volgende stappen van groei.

Momenteel werken we hard samen met het team om de roadmap te realiseren. We zetten ons in om de doelen en strategieën uit te voeren en zo de groei van PLNTS.com te bevorderen.

Wij maken gebruik van 🍪’s – bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.